Održana skupština Medžlisa Islamske zajednice Nevesinje

Objavljeno: 19 Februar 2018

U nedjelju, 18. februara 2018. godine, održana je Skupština Medžlisa Islamske zajednice Nevesinje. Skupštinom je predsjedavao Ibrahim Kajan. Na samom početku ašere je proučio Edin Maslo, svršenik Karađoz-begove medrese.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Nevesinje Šerif Kujan upoznao je prisutne o aktivnostima u prošloj godini, posebno naglašavajući rad na obnovi i unapređenju vakufske imovine. Podsjetio je da je prošle godine upriličeno i svečano otvaranje spomen obilježja svirepo ubijenim civilima i poginulim borcima AR BiH s područja Nevesinja.

Izvještaj o vjersko-prosvjetnom radu u protekloj godini izložio je v.d. glavni imam Mehmed Čopelj. Skupština je jednoglasno usvojila Izvještaj za 2017. godinu i Plan rada za 2018. godinu. 

Zastupnicima skupštine obratio se i muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović koji je odao priznanje za uspješan rad medžlisa i za rezultate koji su postignuti u 2017. godini, posebno na evidentiranju i uknjižbi vakufske imovine prema pravilima Vakufske direkcije, te na borbi za povrat i zaštitu vakufske imovine. Predložio je da se jednom godišnje upriliči program sjećanja na sve šehide Nevesinja u Carevoj džamiji, što je skupština jednoglasno prihvatila.

Na samom kraju predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Nevesinje Šerif Kujan uručio je priznanje muftiji za podršku i doprinos u radu. 

Merhumi

Najčitanije

sredstva

MIZ Nevesinje na Facebook-u

Postanite naš dopisnik

Šaljite nam vijesti, obavijesti, slike na našu email adresu vijesti@medzlis-nevesinje.com i mi ćemo iste objaviti!

Vaktija